Norge eksporterte strøm for 653 millioner i desember

Strømeksporten utgjorde 5,5 prosent av omsetningen i strømmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Nye tall fra SSB viser at det i desember 2020 ble omsatt strøm for rett under 12,0 milliarder kroner. Det var en kraftig nedgang på hele 38,4 prosent fra desember 2019.

2020 var et ekstremt unntaksår i det norske kraftmarkedet, med strømpriser som var ekstremt lave. Det var de også i desember, selv om de tok seg noe opp. Det var imidlertid første etter årsskiftet at strømprisene tok skikkelig av.

Av omsetningen på nesten 12 milliarder kroner kom brorparten av omsetningen fra hjemmemarkedet. Det utgjorde 11,3 milliarder kroner i desember.

Strømeksporten sto for en omsetning på 653 millioner kroner. Det var en kraftig oppgang på hele 177,9 prosent fra desember 2019.

Samtidig må det ses i sammenheng med at Norge i 2019 faktisk hadde et marginalt netto underskudd av strøm for året som helhet. Det er uvanlig, ettersom Norge stort sett har et betydelig kraftoverskudd. Samtidig forventes det at det norske strømforbruket vil øke kraftig i årene fremover som følge av massiv elektrifisering av samfunnet, samt økt forbruk i kraftkrevende industri.

Omsetningen fra eksporten utgjorde 5,5 prosent av omsetningen i strømmarkedet.

Powered by Labrador CMS