Lanserer "Google Streetview" offshore

Publisert

Med mindre du jobber i Nordsjøen så er det vanskelig å ta seg en rundtur på en oljeplattform. Det har Spirit Energy gjort noe med.

Spirit Energy er blant annet operatør for Cygnus-feltet på britisk sektor, og inviterer nå alle til en virtuell rundtur.

Tom Gederø er kommunikasjonssjef i Spirit Energy. Han forteller til enerWE at det hele startet som App.

- I fjor lanserte vi en «Cygnus Virtual Reality App». Den ble veldig godt mottatt, og vi bestemte oss for å forsøke å ta opplevelsen et skritt videre.

Da ble Google Street View-ideen klekket ut.

– Kun en brøkdel av befolkningen er så heldige at de får muligheten til å besøke en plattform, til tross for at plattformene er sentrale brikker i vår energiinfrastruktur. Det ville gi gjøre noe med.

Nå kan alle få anledning til å dra offshore – i hvert fall virtuelt.

– Gjennom Google Street View kan alle interesserte lære om hvordan Cygnus-plattformen ser ut og fungerer. Løsningen vil blant annet bli brukt innenfor skole og opplæring – i første omgang i Storbritannia, samt som en del av kurstilbudet i olje- og gassindustrien.

Han forteller at de foreløpig ikke har konkrete planer om å gjøre noe tilsvarende på norske installasjoner, men han utelukker ikke at det kan skje.

– Det fulle potensialet er ikke klarlagt enda. I utgangspunktet ønsket vi å gi alle muligheten til å oppleve en plattform. Nå ser vi at verktøyet også kan brukes innenfor opplæring og kursing.

Klikk her for å besøke plattformen!