Gardermoen  20170505.Olje- og energiminister Terje Søviknes på landsmøtet til Fremskrittspartiet på Gardermoen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Gardermoen 20170505.Olje- og energiminister Terje Søviknes på landsmøtet til Fremskrittspartiet på Gardermoen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Søviknes taus om Lofoten-olje

Publisert

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) viser til forhandlingene på borgerlig side når han blir spurt om et forslag om Lofoten-olje er på trappene.

I valgkampen snakket Søviknes varmt om oljenæringen og slo fast at nasjonale hensyn bør veie tyngst i striden om oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Dette handler om verdiskaping, arbeidsplasser og ikke minst inntekter til finansiering av velferden vår, slo statsråden fast overfor Bergens Tidende.

Men når NTB nå spør om han vil ta initiativ en konsekvensutredning av deler av de omstridte områdene, slik Arbeiderpartiet går inn for, er han heller ordknapp:

– Nå er det opp til partilederne på borgerlig side å forhandle, utover det har jeg ingenting å tilføye, sier Søviknes.

Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet vil ha konsekvensutredning av hele havområdet i de omstridte blokkene Nordland VI og VII og Troms II, noe Venstre og KrF motsetter seg.

De to sentrumspartiene fikk gjennomslag for sitt syn i samarbeidsavtalen som nå er i ferd med å løpe ut. Om en ny avtale blir inngått mellom de fire partiene på borgerlig side, er høyst usikkert.

(©NTB)