Nordsjøen  20170213.Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) etter den offisielle a$pningen av Ivar Aasen-feltet mandag. Ivar Aasen-feltet ligger mellom Sørlige Vikinggraben og Utsirahøyden i Nordsjøen, omlag 175 km vest for Karmøy.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Nordsjøen 20170213.Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) etter den offisielle a$pningen av Ivar Aasen-feltet mandag. Ivar Aasen-feltet ligger mellom Sørlige Vikinggraben og Utsirahøyden i Nordsjøen, omlag 175 km vest for Karmøy.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Søviknes foreslår oljeutvinning i nye områder

Publisert

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) vil åpne for mer oljeutvinning i nord – i områder som ifølge samarbeidspartienes avtale skal skjermes.

Søviknes fremmer et forslag om dette under Frps landsmøte til helgen, melder NRK. Men Søviknes understreker at han fremmer forslaget som sentralstyremedlem i Frp, ikke som statsråd.

Han vil åpne for konsekvensutredning av havområder i Barentshavet nord – ved Svalbard, ved Jan Mayen og ved Møre snarest mulig med mål om å åpne for petroleumsvirksomhet.

– Jeg mener det er viktig at vi ivaretar våre naturressurser og ser på mulighetene for å bruke av dem til å skape arbeidsplasser og verdier for fremtidige generasjoner, sier Søviknes som mener det er dårlig ressursforvaltning å la oljen bli liggende.

Forslaget møter motstand både i Naturvernforbundet og Norges Fiskarlag. Venstres Ola Elvestuen betegner de foreslåtte områdene som de mest sårbare vi har og sier forslaget er uaktuelt.

(©NTB)