Stavanger  20170109.Olje og energiminister Terje Søviknes besøker Rosenberg på Hundvåg i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Stavanger 20170109.Olje og energiminister Terje Søviknes besøker Rosenberg på Hundvåg i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Søviknes åpner Ivar Aasen

Publisert

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) åpner mandag Ivar Aasen-feltet i Nordsjøen der Aker-BP siden julaften har produsert olje.

Ivar Aasen-feltet ligger 175 kilometer vest av Karmøy og skal etter planen produsere olje og gass i 20 år framover. Operatør er det nylig sammenslåtte Aker BP som tidligere besto av Det norske oljeselskap og BP Norge.

Det var Det norske oljeselskap som i 2008 fant ressursene på 110 meters dyp. Plan for utbygging og drift (PUD) ble levert i desember 2012, og godkjent i mai året etter. Utbyggingen har kostet 27,4 milliarder kroner.

Feltet inneholder 186 millioner fat oljeekvivalenter og kan plusse på ytterligere 18 millioner fat oljeekvivalenter når Hanz-forekomsten skal bygges ut i fase to av utbyggingen.

- Ivar Aasen-utbyggingen er et meget godt eksempel på hva Aker BP ønsker å få til på norsk sokkel. Vi vil investere i prosjekter som skaper langsiktig vekst og verdiskapning både for samfunnet og eierne, sier styreleder Øyvind Eriksen i Aker BP.

(©NTB)