Skal samle hele kongeriket

Unge gründere med store ambisjoner. Det blir stadig mer vanlig at entreprenører fysisk sitter sammen med andre startups for å benytte seg av hverandres nettverk og erfaringer. ShareX ønsker å gjenskape inkubatorfølelsen på nett, samtidig som tjenesten knytter startups opp mot eksterne ressurser. Malin Husefest, Martin Skow Røed, Ellen Barkost og Marius Norheim fra NTNUs Entreprenørskole har … Continued

Unge gründere med store ambisjoner.

Det blir stadig mer vanlig at entreprenører fysisk sitter sammen med andre startups for å benytte seg av hverandres nettverk og erfaringer.

ShareX ønsker å gjenskape inkubatorfølelsen på nett, samtidig som tjenesten knytter startups opp mot eksterne ressurser.

Malin Husefest, Martin Skow Røed, Ellen Barkost og Marius Norheim fra NTNUs Entreprenørskole har en visjon om å samle kunnskap og erfaringer mellom oppstartsbedrifter der geografiske begrensninger opphører.

En arena for nettverksbygging

Malin har bakgrunn fra NTNU Dragvoll og Handelshøyskolen i Trondheim.

Vi ønsker å være en katalysator for nettverksbygging entreprenører imellom, forteller Malin. Vi skal legge til rette for erfaringsdeling fra både nedturer og suksesser.

Startfase

Ellen, som har bakgrunn innen industriell design, påpeker at de enda er i startfasen, og at de vurderer flere ulike modeller.

Denne uken er vi i Oslo for å knytte kontakter og for å få inspirasjon, forteller Ellen. Vi har vært på besøk hos både Mesh, 657, StartupLab, Grundergarasjen og det nyåpnede House of Nerds for å prate med alt fra investorer til gründere.

Rask utvikling

Martin har studert kybernetikk, og er en dyktig programmerer.

Vi har kommet i kontakt med brukere og testet ut noen av tankene våre, forteller Martin. Vi har også invitert ressurspersoner i vårt nettverk til å ta en kikk på konseptet, og har fått verdifull tilbakemelding fra både investorer og gründere.

Kan man leve av det?

De fire gründerspirene satser på å leve av bedriften de starter på NTNUs Entreprenørskole.

Vi er klar over at det kreves beinhardt arbeid for å lykkes som gründer, sier Marius.

Marius har bakgrunn i industriell økonomi, og utfyller de andre i teamet godt med sine økonomikunnskaper.

Vi er klare for å starte gründerlivet, forteller Marius.

Vi ønsker å skape et community som kan være med å skape vekst både nasjonalt og internasjonalt. Dette er noe vi på sikt håper å kunne leve av. Da må vi klare å skape en arena der alle deltagende parter ser verdi i å bidra og delta, samtidig som arenaen også gir nok inntekter til å kunne lønne de som jobber fulltid.

Ellen forteller at de også ser på muligheten for å arrangere fysiske nettverkstreff for gründere og investorer som en del av modellen.

Vi har også flere andre tanker vi jobber med, men vi kan jo ikke avsløre alt nå, avslutter Malin og smiler. Dere får følge med på hva vi foretar oss.

Vi skal overraske positivt.

Se mer på sharex.io