Sommerprat: Når sommerferien starter slår husmorgenet inn for fullt

Publisert

I serien sommerprat blir vi kjent med lesere av enerWE, medlemmer i TEAM enerWE og de som jobber i enerWE. Først ut er styreleder i enerWE AS.

 • Navn: Bente Sollid Storehaug
 • Stillingstittel: CEO ESV Digital, Nordic.
 • Arbeidssted: Oslo
 • Familiesituasjon: Gift med kjæresten Jan, 5 barn tilsammen
 • - Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg i ESV?

  - Ingen dag er lik. Vi har åpen linje til Paris, det handler om datadrevet attribusjon, gjerne flere foredrag og styremøter i løpet av en uke.

  - Hva er et spennende prosjekt du holder på med på jobb akkurat nå?

  - Å lede ESVs satsing i de nordiske landene er en drømmejobb. Vi leder de største (og eneste) datadrevne attribusjonsprosjektene i Norge. Annonsørene får en unik innsikt fra våre upartiske data.

  - Hva gir deg maks sommerstemning?

  - Sommerstemningen kommer når hele familien, pus, hund, høner og chincillaer flytter ned til småbruket i Bølingshavn på Hvaler. Drivhuset bugner og grønnsaksåkeren strutter. I min situasjon logger jeg aldri helt av. Det er jeg inneforstått med, men friheten til å kunne gjøre helt andre ting er ubeskrivelig god. Det siste året har vært utrolig spennende og hektisk. Det gjør godt med sommerferie nå. Når sommerferien starter slår husmorgenet inn for fullt. Jeg lager mat med egne råvarer, baker, strikker og fotograferer.

  - Hvem ferierer du med i år?

  - Mann og barn. Mine foreldre har lovet å komme til Bølingshavn senere i år. Barna gleder seg til det. Vi bygger nytt hus på småbruket, det vil prege sommeren.

  - Du er til daglig svært travel, men hva setter du mest pris på når du har fullstendig fri?

  - Sove til jeg våkner. Kaffe på senga. Lang frokost med alle rundt bordet. Være online og ajour, det er nødvendig med de styreposisjonene jeg har. Det er merkbart lavere aktivitet i juli, så belastningen er ikke stor.

  - Du sier du skal feriere på småbruket, hva bruker du tiden til? 

  - Først og fremst bygger vi nytt hus denne sommeren. Det er mange avgjørelser som skal tas både innvendig og utvendig. Småbruket ligger idyllisk til med kjøkkenhage, urtehage, grønnsakshage, drivhus og hønsehus, så det er nok å henge fingrene i. Barna tilbringer gjerne soldagene nede ved sjøhuset. Bølingshavn er et eldorado for barna. De lærer å kjøre båt, hoppe fra kaia og bader selv om temperaturen er godt under 20 grader i vannet. Det gjør ikke jeg ...

  - Hvordan ble småbruket døpt Humlebølet Gård?

  - Det var min svigerfar som ga stedet dette gode og sjarmerende navnet. Jan har satt opp mange humlehus rundt omkring på småbruket, og jeg håper at vi sikrer mangfoldet av humler. De er viktig for både frukttrær og blomster. Jeg sitter med makrolinsen i kjøkkenhagen og tar bilder av dem. Fantastisk flotte, og veldig mange varianter.

  - Kan du gi oss en kort stemningsrapport fra Bølingshavn akkurat nå?

  - Solen skinner fra blå himmel. Det ligger an til å bli en god sommerdag. Hvaler har forresten flest sommerdager i hele Norge. I dag monterer snekkerne takvinduene på det nye huset. En liten minigraver jobber med å sette opp en liten mur i terrenget. Vi gjenbruker de gamle granittstenene som var grunnmuren i det gamle huset fra 1850.

  - Du har jo barn, hva er trikset for å underholde barn på et småbruk?

  - Det beste trikset er å ta de med ned til sjøhuset. Trikset er ikke å sette dem til å luke i grønnsaksåkeren :-) Siden vi bygger hus er det mye plankebiter og spiker tilgjengelig. Jans verksted på låven har blitt snikkarbod for de minste. Det er ikke få hangarskip som ser dagens lys. Da tenker jeg, iPad til tross, barna er kanskje ikke så annerledes enn min generasjon?

  - Til sist: Hvilke prosjekter gleder du deg til å komme i gang med etter sommeren?

  - Vi starter opp med nye attribusjonsprosjekter for større annonsører like over sommeren. Ingen datafangst med påfølgende analyse gir samme svar. Det er like spennende for hver kunde. Hvilke medieinvesteringer bidrar til konvertering? Høsten er tettpakket. Foredragene starter allerede i august, og jeg gleder meg til å ta fatt på styrelederjobben i Boostcom Group. Tiden er knappere til å blogge, men jeg skal forsøke å finne tid til det også.

Powered by Labrador CMS