- Som Equinor har vi et navn for fremtiden

Publisert

I dag arrangerer Equinor sitt årlige høstseminar, og konferansen ble åpnet med en pressekonferanse der Equinor fortalte at de vil investere i regnskog og betale for utslipp også der det ennå ikke har kommet på plass systemer eller krav om dette.

Dette var første gang Equinor arrangerte høstkonferansen under navnet Equinor istedenfor Statoil, og det gjorde senior vice president Reidar Gjærum et poeng ut av da han åpnet konferansen.

- Statoil valgte å endre navn for en grunn. Vi opplevde at inntrykket av selskapet ikke hang med på selskapets utvikling, sier Gjærum.

Fortsatt er Equinor først og fremst et olje- og gasselskap, men selskapet har uttalte ambisjoner om at de innen 2030 skal bruke omtrent 15-20 prosent av sine investeringer på fornybar energi. Samtidig har konsernsjef Eldar Sætre tidligere sagt at det ikke nødvendigvis er et tak. Det kan gjerne bli mer.

På den andre siden er investeringsandelen langt lavere nå. Det er trolig snakk om under 2 prosent av Equinors årlige investeringer som går til fornybare energikilder.

Det er imidlertid ingen tvil om at Equinor tar denne utviklingen på alvor.

- Globalt er vi ikke lengre bare et olje- og gasselskap, sier Gjærum.

Gjærum viser til at Equinor har gått aktivt inn i både vindkraft og solenergi. Han slår derfor fast at de jobber med å ta spranget fra å være et rent olje- og gasselskap til å bli et helhetlig energiselskap der fornybare energikilder får en viktig rolle.

Det var ikke alle som var begeistret for navneendringen da det ble foreslått. Arbeiderpartiet var skeptisk, men valgte å ikke gjøre noe forsøk på å stanse det. Den mest markante motstanden kom fra tidligere Statoil-sjef Arve Johnsen.

– Jeg tenkte «er det mulig å komme opp med et så irrelevant forslag», sa Johnsen den gang.

Navneendringen gikk imidlertid gjennom uten problemer. Det er Kommunikasjonsdirektøren glad for.

- Som Equinor har vi et navn for fremtiden, sier Gjærum.

Les også: