55% vil ha solpanel på taket

I 2018 fikk 837 boliger støtte til el-produksjon av Enova.

I en fersk undersøkelse sier en av to nordmenn at de ønsker å bruke taket til å produsere energi fra solen. Det forteller BMI i en pressemelding.

I en undersøkelse YouGov har gjort mot over 1000 forbrukere på vegne av BMI (tidligere Zanda, Monier og Icopal), sier 55 prosent at de ønsker å benytte taket til å produsere energi fra solen.

Andreas Fritzsønn, administrerende direktør i BMI.
Andreas Fritzsønn, administrerende direktør i BMI.

– Jeg er positivt overrasket over at så mange ønsker fornybare energikilder i eget hjem. Særlig fordi vi allerede vet at solceller er en kostbar investering som det ofte tar tid å regne hjem. Dette håper vi er et tegn på at nordmenn er villige til å investere i tiltak som er bra for både lommeboken og miljøet, sier Andreas Fritzsønn, administrerende direktør i BMI.

I 2018 fikk 837 boliger støtte til el-produksjon av Enova, en økning på 55 prosent fra 2017. Enova forventer at pågangen til energitiltak som solceller vil fortsette å øke.

– Mange tak i Norge har ikke vært rehabilitert siden 70- og 80-tallet. Det tilsier at mange tak kan være modne for utskifting, selv om taket kanskje ikke ser slitt ut utvendig. Med økende interesse for solceller er det viktig å flagge hvor avgjørende det er at taket holder mål i forkant av installasjonen, sier Fritzsønn.