Småkraft tar over to vannkraftverk

- Småkraft er langsiktige investorer i vannkraften og vil sørge for fornybar og bærekraftig kraftproduksjon i kommende generasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Småkraft forteller i en pressemelding at de har overtatt alle aksjene i Bordalen Kraftverk AS fra Norsk Grønnkraft, som er spesialister på utbygging av småkraftverk.

Bordalen kraftverk ligger i Molde kommune og vil produsere om lag 7 GWh/år. Kraftverket har en 2,2MW pelton turbin.

- Byggingen har gått etter plan, og til tross for pandemien så har vi fått anlegget i drift uten verken smittetilfeller eller skader, sier Rune Skjevdal, daglig leder i Norsk Grønnkraft.

- Småkraft er godt fornøyd med et flott kraftverk og vi ser frem til samarbeidet med grunneierne om effektiv drift av kraftverket de neste tiårene. Bordalselva Kraftverk AS leier fallrettene av grunneierne som fortsatt eier elven, sier Jørgen Hundven, Operasjons Direktør i Småkraft AS.

Samtidig tar Småkraft også over Skræi og Skrede Kraft AS. Selskapet eier kraftverket Heggtveit kraftverk, som produserer om lag 4GWh/år.

Kraftverket har en 1,7MW pelton turbin fra BN Turbin/Fadum Tekniske AS, som utnytter fallet på 336 høydemeter.

- Småkraft er langsiktige investorer i vannkraften og vil sørge for fornybar og bærekraftig kraftproduksjon i kommende generasjoner. Avtalen med Småkraft AS gjelder i 60 år, sier Gunnar Wraa, styreleder og grunneier.

Powered by Labrador CMS