Småkraft kjøper grunneierne ut av to vannkraftverk

Grunneierne blir med videre på driftssiden.

Publisert Sist oppdatert

Småkraft AS har spesialisert seg på utbygging og drift av små elvekraftverk i tett samarbeid med grunneierne. I en pressemelding forteller de nå at de har kjøpt ut grunneierne i to vannkraftverk i Trøndelag.

  • Venna Kraft AS i Snillfjord kommune
  • Gryta Kraft AS i Rindal kommune

I begge tilfellene blir grunneierne med videre på driftssiden, og selv om de ikke lenger får utbytte som mediere, får de fortsatt kompensasjon for at kraftverket går gjennom tomtene deres.

Venna kraftverk produserer over 8 GWh i året. Det har en fallhøyde på 183 meter som blir utnyttet av en 2,9 MW Francis turbin.

- Småkraft har en bred driftskompetanse som gir trygghet for optimal produksjon i kommende tiår. Jeg er veldig fornøyd med å fortsette som driftsvakt for kraftverket, og at en profesjonell part har kommet inn på eiersiden for å sørge for fornybar og bærekraftig kraftproduksjon i kommende generasjoner, sier grunneier Lars Petter Ven.

Gryta kraftverk produserer omlag 4 GWh per år, og det har en 5-strålers Pelton turbin med en produksjonskapasitet på 1,5 MW.

- Småkraft har en bred driftskompetanse som gir trygghet for optimal produksjon i kommende tiår. Jeg er veldig fornøyd med å fortsette som driftsvakt for kraftverket, og at en profesjonell part har kommet inn på eiersiden for å sørge for fornybar og bærekraftig kraftproduksjon i kommende generasjoner, sier Lars Petter i en kommentar.

Småkraft har nå 123 kraftverk i drift med over 1,3TWh i årlig produksjonskapasitet. De har en uttalt ambisjon om å komme opp på 2 TWh i året.

Powered by Labrador CMS