Kvamselva Kraftverk ligger nedenfor Kvamshesten i Bygstad i Sunnfjord Kommune.
Kvamselva Kraftverk ligger nedenfor Kvamshesten i Bygstad i Sunnfjord Kommune.

Kjøper ut grunneierne og sikrer seg 100% av småkraftverk

- Selv om vi selger aksjene, vil vi grunneierne fortsatt beholde eierskapet til naturressursen gjennom falleie.

Publisert Sist oppdatert

Småkraft AS forteller i en pressemelding at de har kjøpt ut de andre aksjonærene i Kvamselva Kraftverk AS, og at de nå eier 100 prosent av kraftverket.

Småkraft har spesialisert seg på å bygge og drive små vannkraftverk i samarbeid med lokale grunneiere. Selv om de nå kjøper ut grunneierne, blir de fortsatt med videre.

- Selv om vi selger aksjene, vil vi grunneierne fortsatt beholde eierskapet til naturressursen gjennom falleie og dermed være med på veien videre, sier avgått styreleder Arnt-Henning Kårstad på vegne av selgerne.

Gjennom falleien får grunneierne betalt for at kraftverket og rørene går over deres tomter. Totalt er det snakk om 13 grunneiere.

Kvamselva utnytter 244 m fallhøyde og produserer oppunder 9 GWh fornybar energi årlig, med sine i overkant av 2,5 MW installert effekt. Kraftverket ligger i Bygstad i Sunnfjord Kommune, Vestland fylke.

- Vi arbeider sammen med grunneiere over hele landet for å skape fornybare verdier for grunneiere, lokalsamfunnet og Småkraft. Vi gleder oss til å samarbeide med grunneierne i Kvamselva i årene som kommer, sier Terje Vedele, administrerende direktør i Småkraft.

Powered by Labrador CMS