Erik Røysem Sterud, CFO i Småkraft AS
Erik Røysem Sterud, CFO i Småkraft AS

Resultatet falt med 30 prosent selv om produksjonen økte med 35 prosent

Småkraft AS har tredoblet strømproduksjonen siden 2017, men merker godt at strømprisen er lav.

Publisert

Småkraft AS lever av å investere i og drifte små vannkraftverk rundt om i Norge, og nå eier og drifter de totalt 116 småkraftverk sammen med totalt 500 lokale grunneiere.

Selv om disse kraftverkene er små, med en effekt på mellom én og ti MW, så blir det en betydelig mengde strømproduksjon totalt. I en pressemelding oppgir Småkraft at de nå har en forventet årlig produksjon av 1233 GWh. Det er en tilnærmet tredobling siden 2017 og kraftkonsernet har ytterligere 269 GWh under utbygging.

Med flere kraftverk i drift samtidig som det har vært mye vann i elvene har konsernet satt ny produksjonsrekord i årets første halvår. Med en produksjon av 653 GWh er produksjonsøkningen på hele 35 prosent.

Samtidig har årets strømpriser ligget langt under fjoråret, og det har gitt store utslag for inntektene.

- Spotprisene har falt med 75 prosent sammenlignet med samme periode i 2019. Småkraft har imidlertid hatt god effekt av sine kraftprissikringer, og oppnådd kraftpris har derfor kun falt 30 prosent sammenlignet med samme periode i 2019, skriver Småkraft i pressemeldingen.

Småkraft AS oppgir sine regnskapstall i euro, og tallene viser et driftsresultat på 6,3 millioner euro i årets første halvår mot 9,2 millioner euro på samme tid i fjor.