Slutter i Statoil for å bli hodejeger

Publisert

To år etter etableringen, og noen måneder etter at Hamnøy AS lyste ut ledig stilling, har rekruttering- og rådgivningsfirmaet Hamnøy AS nå gjort sin første ansettelse: Kristian Gautesen (39) er ansatt som rådgiver/hodejeger. Han kommer fra stillingen som spesial analytiker innenfor klima, miljø og bærekraft i Statoil, og tiltrer sin nye jobb 1. april.

– Det er kanskje ikke det tryggeste valget jeg har gjort, å hoppe fra et stort internasjonalt konsern til et gründerselskap. Men jeg ser på mulighetene i Hamnøy AS som svært store. Selskapet har siden starten for to år siden opparbeidet mange gode kunderelasjoner i Haugesundregionen, på Vestlandet og i Oslo-området. Jeg håper å bringe inn mer kapasitet, ny kunnskap og nytt nettverk som vil bidra til å styrke tilbudet både til eksisterende og nye kunder, sier Gautesen i en pressemelding.

Gautesen er utdannet Siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Han har videre bakgrunn som konsulent i Mercer Human Resource Consulting, forskning og undervisning ved Handelshøyskolen BI, analytiker i GreenStream, konsulent i Pöyry Management Consulting samt trading innenfor energimarkedene i Statoil. De siste to årene har Gautesen arbeidet som spesialanalytiker innenfor klima, miljø og bærekraft i Statoil.

- Jeg har trivdes veldig godt i Statoil og har fått muligheten til å utvikle meg i den retningen jeg har ønsket. Nå passet det veldig godt med et skifte, ettersom at familien ønsket å flytte til Haugalandet.

Jan Tore Hamnøy sier i en kommentar at han har fått en god del henvendelser siden han lyste ut ledig stilling for noen måneder siden.

- Når valget falt på Kristian Gautesen, er det fordi han har en god kombinasjon av personlige egenskaper, motivasjon, utdanning, allsidig erfaring og internasjonal arbeidserfaring.