Bergen åpner ambassade i Oslo

Vil bryte ned fordommer. Bergensere har satt opp en regnsky over Jernbanetorget – som er forvarsel, heter det i en pressemelding. Torsdag 13. november åpner Bergens første, kreative ambassade i Oslo. En regnfull sky har prydet himmelen over Jernbanetorget denne uken. Den er satt opp av House of Bergen for å gjøre det klart at … Continued

Vil bryte ned fordommer.

Bergensere har satt opp en regnsky over Jernbanetorget – som er forvarsel, heter det i en pressemelding.

Torsdag 13. november åpner Bergens første, kreative ambassade i Oslo.

En regnfull sky har prydet himmelen over Jernbanetorget denne uken. Den er satt opp av House of Bergen for å gjøre det klart at ”Rain is coming”.

Torsdag morgen flyttes skyen opp til den fysiske ambassaden i Dronningens gate 22, som inntil nå kun har eksistert på nett.

Klokken 13 åpner Bergens kulturbyråd Helge Stormoen den kreative ambassaden. Her får en rekke bergenske kunstnere og designere nå vist seg og sin kunst frem.

Vi har lyst til å bryte ned fordommene om den evige kampen mellom Bergen og Oslo. Med dette vil vi si at Bergen er en del av Oslo og Norge. Vi kommer i fred – men med regn. Bergensbølgen innen musikk er kjent i hele Norge. Nå vil vi skape en ny bølge, og vise frem flere kreative miljøer. Vi har en rekke fantastiske kreative mennesker som lykkes godt på den internasjonale arena, men som ikke er så synlige i Norge. Ved å etablere en kreativ ambassade både digitalt og midt i hjertet av Oslo sentrum, ønsker vi å vise dem frem for hele Norge, sier Svein Roger Selle i MK Norway, som står bak initiativet.

Han forklarer at ambassaden er en dugnad for å nå 20 ulike grupperinger og selskaper, og at det ikke er noe kommersielt bak.

Bortsett fra at vi ønsker å heie på hverandre og bringe landet sammen, sier Selle.