Pappa jobber på plattform

Publisert

Pappa var der om kvelden, men borte neste morgen.

Anne og Carl Christian ble foreldre for første gang i 2010. Da fikk de sønnen Ulrik. Carl Christian jobbet i Aker Solutions i offshorerotasjon.

Det var frustrerende for meg å se han leite etter pappa etter han var reist, forteller Anne. Ofte var det slik at pappaen var der om kvelden, men neste morgen borte. Jeg ville så gjerne forklare hvor han ble av og hva han gjorde når han plutselig var borte.

Den eneste litteraturen Anne fant var Alfred offshore og den var for en litt eldre målgruppe.

Jeg bestemte meg for å lage boken selv, med min sønn som forteller om sin pappa på jobb i Nordsjøen. Jeg ville ha noe enkelt, steg for steg, slik at de aller minste kunne få et innblikk.

Boken ble skissert vel et år før den var ferdig.

Anne og Carl Christian har mange venner og familie som jobber offshore og i oljeindustrien.

Vi er bosatt i Fjell kommune, en kommune som huser mange oljefirmaer.

Dermed har også deres sønn mange venner med foreldre som jobber offshore.

Ja, på den måten at våre venner jobber offshore, så blir deres barn venner av Ulrik. Men også kompiser i barnehagen har det.

Anne har fått mange positive tilbakemeldinger etter at hun skrev boken.

Tilbakemeldingene har vært overveldende og utelukkende positive. Jeg har sendt bøker til hele landet og fått så mye gode tilbakemeldinger, forteller hun.

Anne og Carl Christian har ikke angret på valget om at pappa jobber offshore.

Det finnes selvsagt hektiske dager der jeg ønsker vi var to hjemme, og pappa føler han går glipp av viktige dager. Men de 4 ukene han får hjemme med korte barnehagedager, fridager fra barnehagen midt i uken og middag ferdig på bordet til kone og barn er også mye verdt.

Ulrik liker boken. Siden de første tegningene begynte å komme rundt mai 2013 har han vært med i prosessen og sett på illustrasjoner.

Han var på dette tidspunkt 2 år og fikk tegnet på snekkerbukse. I dag er han 4 år og "syns han ser litt rar ut i den buksen der, han er jo ikke så liten".

Ulrik møter på boken i flertall rundt i huset, barnehagen har kjøpt fire eksemplarer, til og med på det lokale biblioteket finner han den.

Så han velger ikke boken så ofte på sengekanten lengre, sier Anne og ler. Men boken har for han og meg vært et godt verktøy det siste halvannet året, og vi kan nå snakke om tingene som skjer når pappa er på jobb.

Nå har også Ulrik fått en lillebror som heter Brage.

Nå er det lillebror Brage på snart 2 år som går og bærer på boken når pappa er borte.

Jeg er stolt og glad for å ha noe å vise han og forklare.

Om det er tilfeldig at det også er en plattform som heter Brage forteller historien ingenting om.

---

Mer informasjon om boken:

Powered by Labrador CMS