Skjelte ut Reiten i 1.mai-tale

Publisert

Leif Sande, leder i fagforeningen Industri Energi rettet i sin 1. mai-tale i Kristiansund kritkk mot Eivind Reiten og Reiten-utvalgets holdning til HMS, i følge VG.

– Senest i forrige uke var Eivind Reiten på nytt ute og harselerte med vårt syn på sikkerhet, sa Sande i talen, fagforeningslederen mener uttalelsene setter oljearbeidernes sikkerhet i fare, og satte det i sammenheng med fredagens helikopterulykke. Han refererte også til Reiten-utvalgets bredside ti Ptil og HMS-regelverket i 2012, da det var snakk om at alt var for dyrt i Norge, og at det måtte bli mer som på britisk sokkel. 

Sande mente det økende presset allerede har ført til dårligere sikkerhet, og at det har vært flere ulykker på norsk sokkel den siste tiden.

Dette er livsfarlig

– Det er mange som tillater seg å harselere. Sikkerhetsreglene blir, sammen med lønningene, fremstilt som altfor gode. Og etter hvert er det flere som tror på det. Dette er livsfarlig, sa Sande i sin tale. 

– Ingen av de jeg kjenner i oljevirksomheten vil gå på akkord med tryggheten og sikkerheten til de ansatte, men jeg ønsker ikke å gå inn i en polemikk med Sande om dette, sier Eivind Reiten til VG.

– Etter min mening er det useriøst og respektløst overfor de pårørende å forsøke å skape motsetninger om dette midt oppe i en så fortvilet situasjon, avsluttet Reiten. 

Reklame

https://vimeo.com/157152222