Svea  20120216.BILDE 13 AV 13 I FOTOSERIEN OM GRUVEDRIFTEN PÅ SVALBARD:Dette bilde: Utenfor gruva ligger små fjell av kull lagret i påvente av at isen på fjorden skal smelte slik at lasteskipene kommer inn til kai.Svea-samfunnet ligger seks mil sør for Longyearbyen. Det er her Store Norske har sin største inntektskilde, Svea Gruve Nord. Om få år er gruva tom. Selskapet har fått ja til å åpne nok en gruve, men motstanden mot gruvedriften i det sårbare landskapet øker.Foto: Tore Meek / Scanpix
Svea 20120216.BILDE 13 AV 13 I FOTOSERIEN OM GRUVEDRIFTEN PÅ SVALBARD:Dette bilde: Utenfor gruva ligger små fjell av kull lagret i påvente av at isen på fjorden skal smelte slik at lasteskipene kommer inn til kai.Svea-samfunnet ligger seks mil sør for Longyearbyen. Det er her Store Norske har sin største inntektskilde, Svea Gruve Nord. Om få år er gruva tom. Selskapet har fått ja til å åpne nok en gruve, men motstanden mot gruvedriften i det sårbare landskapet øker.Foto: Tore Meek / Scanpix

Sjefen takker for seg rett før skjebnedag for Store Norske

Publisert

Wenche Ravlo (52) går av som direktør i Store Norske på Svalbard. Oppsigelsen kommer litt over en uke før det statlige selskapet skjebne kan bli avgjort.

Administrerende direktør i det statlige selskapet Store Norske Spitsbergen Kulkompani på Svalbard, Wenche Ravlo, har sagt opp etter snart tre år i jobben.

Oppsigelsen blir kjent litt over en uke før selskapets skjebnedag. 12. oktober legges statsbudsjettet fram, og der er det ventet en avklaring om hva som skal skje med selskapet. Spørsmålet er om kulldriften skal gjenopptas eller om det blir en styrt avvikling, skriver nettstedetHigh North News.

– Jeg hadde et treårsperspektiv da jeg startet, og når februar kommer har de tre årene gått, sier hun, og understreker at hun skal arbeide ut oppsigelsestiden.

Ravlo opplyser at hun har trivdes godt, men har valgt å takket ja til en ny jobb nærmere hjemmet. Hennes periode i direktørstolen har vært preget av store nedbemanninger, og hun medgir at det har vært tøft.

– Med all den uvissheten som har vært, og er, så er det klart at det har vært tøft til tider. Og nå, når jeg har fått et tilbud om en svært spennende jobb nært der vi bor, så har jeg valgt å takke ja til den, sier hun.

I 2016 hadde kullselskapet et underskudd etter skatt på 171 millioner kroner mot nær 800 millioner kroner i minus året før.

(©NTB)