Oslo  20140903.Sea King-helikopter fra luftforsvaret deltar i s¯ket etter en savnet person, etter at to fritidsbÂter kolliderte ved Gressholmen i Oslofjorden onsdag ettermiddagFoto: Torstein B¯e / NTB scanpix
Oslo 20140903.Sea King-helikopter fra luftforsvaret deltar i s¯ket etter en savnet person, etter at to fritidsbÂter kolliderte ved Gressholmen i Oslofjorden onsdag ettermiddagFoto: Torstein B¯e / NTB scanpix

Situasjonen under kontroll i Nordsjøen – lekkasje på båt stanset

Publisert

Lekkasjen i maskinrommet til vaktbåten Ankerfisk i Nordsjøen er stanset. Situasjonen er søndag ettermiddag under kontroll, ifølge Hovedredningssentralen.

– Skipet har lenser om bord og har fått pumpet ut vannet. Lekkasjen er lokalisert og stanset, sier redningsleder Børge Galta ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB i 16-tiden søndag.

Situasjonen var en periode dramatisk etter at vaktbåten Ankerfisk, som ligger ved Sleipnerfeltet i Nordsjøen, sendte Mayday-signal rett før klokka 10 og meldte at den tok inn vann i maskinrommet.

Dårlig vær med sterk vind i området gjorde situasjonen ytterligere dramatisk. Været er ventet å bedre seg utover dagen. Mannskapet opplyser at de har kontroll på situasjonen.

– Det er dramatisk i seg selv når en båt tar inn vann, men siden det er kontroll, anser vi ikke situasjonen som dramatisk lenger, sier Galta.

Et Sea King redningshelikopter, Kystvakten og flere sivile fartøy deltok i redningsaksjonen.

(©NTB)