Siem inn i Farstad Shipping

Publisert

Farstad Shipping har inngått en avtale med investoren Kristian Siem og bankene om et forslag til finansieringsløsning.

Avtalen innebærer at Siem Oilservice Invest Holdings garanterer for ny aksjekapital tilsvarende 1 milliard kroner og samtidig tar kontroll over aksjemajoriteten i Ålesund-rederiet tilsvarende 50,1 prosent, skriver Sunnmørsposten.

Oslo-investoren sa på en pressekonferanse torsdag at hovedkontoret fortsatt skal være i Ålesund.

– Første steg videre er å få på plass en finansiering for Farstad gjennom de dårlige tidene. Steg to er en sammenslåing av Farstad Shipping og Siem Offshore, sier han.

I løsningen som er lagt fram, ber rederiet obligasjonseiere om å konvertere lån på 1,4 milliarder kroner til aksjer i Farstad.

Ifølge rederiet støtter de største bankene løsningen. Noen av bankene blir bedt om å gjøre om sikker gjeld til aksjer og bidra til en gjeldsløsning som sikrer rederiet ut 2021, går det fram av en børsmelding.

Ifølge Sysla består rederiets flåte av 57 skip hvorav ett er under bygging. Farstad Shipping har i alt 1.885 ansatte på land og til sjøs.

Ved første kvartalsrapportering i år hadde selskapet en rentebærende gjeld på 11,8 milliarder kroner, inkludert to utestående obligasjonslån.

Farstad Shipping-aksjen falt torsdag til sin laveste sluttnotering noensinne på Oslo Børs. Aksjen endte på 3,85 kroner, ned 35,08 prosent. (©NTB)