Ny kommunikasjonsdirektør i Statkraft

Publisert

Statkraft forteller i en pressemelding at de har ansatt Severin Roald som ny direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Statkraft. Han kommer fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Telenor-konsernet.

- Jeg er svært fornøyd med at Severin Roald har takket ja til stillingen som direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Statkraft. Dette er et svært viktig område for oss og Severin har bred og internasjonale erfaring med strategisk kommunikasjonsarbeid og ledelse i komplekse organisasjoner, sier Jon Vatnaland, konserndirektør for konsernstaben i Statkraft.

Roald har omfattende kommunikasjonsfaglig og internasjonal erfaring fra ledende stillinger i både Telia Norge og Aker Solutions, før Telenor. I tillegg har Roald mer en ti års fartstid som rådgiver i PR-bransjen, blant annet i Burson-Marsteller i Norge og Midtøsten, der han var landsjef for Qatar. Roald har en Master of Arts i kommunikasjonsledelse fra Australia.

- Statkraft er Europas største produsent av fornybar energi og behovet for ren energi skaper betydelige vekstmuligheter. Jeg ser frem til å lede arbeidet med både kommunikasjon og myndighetskontakt, bygge gode team og et sterkt fagmiljø, og bidra til at Statkraft forsterker sin posisjon i Norge og internasjonalt, sier Severin Roald.

Roald trer inn i en nyopprettet stilling som direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt og tiltrer 1. januar 2019 etter endt pappapermisjon.