Oslo  20171116.Partileder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum.Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB ScanpixFoto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Oslo 20171116.Partileder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum.Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB ScanpixFoto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Senterpartiet vil fryse bensinavgiften

Publisert

Senterpartiet foreslår i sitt alternative statsbudsjett å fryse bensin- og dieselavgiftene, slik at de heller ikke økes i takt med prisveksten.

Tiltaket ville betydd en avgiftslettelse for bilistene på over 200 millioner kroner hvis det ble en realitet i 2018.

Senterpartiet legger fram sitt alternative budsjett for neste år senere torsdag.

– I inneværende budsjett valgte Høyre og Frp å øke bilavgiftene så mye at det nå rammer vanlige folk uten alternativ til bilen. Derfor kan vi ikke akseptere en økning i bensin- og dieselavgiftene i år, selv ikke en prisjustering, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB.

Samtidig legger Sp i sitt alternative budsjett inn betydelig med nye midler til blant annet et CO2-fond, CO2-fangst og etablering av et grønt investeringsselskap.

– Vi velger i stedet å legge inn mye friske midler i større miljøtiltak som gir effekt, i stedet for å øke avgifter som ikke gir klimaeffekt og rammer folk i distriktene, sier Vedum.

(©NTB)

Les også: