Oslo  20130605.Skipsreder John Fredriksen ankommer TradeWinds-festen på seilskuten Christian Radich i Oslo onsdag kveld.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20130605.Skipsreder John Fredriksen ankommer TradeWinds-festen på seilskuten Christian Radich i Oslo onsdag kveld.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Seadrill med ny løsning for kreditorene

Publisert

Seadrill og selskapets kreditorer har kommet fram til en ny plan for refinansiering. John Fredriksens andel i selskapet blir redusert.

Planen innebærer konvertering av usikret gjeld og renter på usikret gjeld på i alt 2,3 milliarder dollar til aksjer og at det skal hentes inn 1,08 milliarder dollar gjennom et konvertibelt obligasjonslån på 880 millioner dollar og gjennom en aksjeemisjon på 200 millioner dollar, skriverE24.

– Det er fint å komme et skritt videre. Det gjør veien fram til målet enklere, sier Harald Thorstein i Seadrill til Dagens Næringsliv.

Den nye planen vil innebære at John Fredriksens selskap Hemen skal eie opptil 30 prosent av aksjene i nye Seadrill, mot 36 prosent i den opprinnelige planen for selskapet.

Seadrill gjorde et byks på Oslo Børs etter at nyheten ble kjent mandag. Aksjen steg med nesten 15 prosent.

(©NTB)