Oslo  20130605.Skipsreder John Fredriksen ankommer TradeWinds-festen på seilskuten Christian Radich i Oslo onsdag kveld.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20130605.Skipsreder John Fredriksen ankommer TradeWinds-festen på seilskuten Christian Radich i Oslo onsdag kveld.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Seadrill har vært feilfinansiert

Publisert

Seadrills styreformann og hovedeier John Fredriksen sier selskapet ikke var godt nok forberedt på et kraftig oljeprisfall. Tirsdag stupte aksjen 37,8 prosent.

E24 skriver at aksjen endte ned 55,7 prosent etter at selskapet tirsdag morgen sendte ut en melding om at det utsetter den finansielle restruktureringen. Fredriksens riggselskap sier det ikke ville komme i mål med en redningsplan før 31. juli. Målet for planen var 30. april.

– Seadrill har vært feilfinansiert – for kort forfall i forhold til riggenes levetid og for mange tilnærmet samtidige forfall. Vi har ikke vært skrudd sammen for å stå imot et kraftig oljeprisfall, sier Fredriksen til Dagens Næringsliv.

Selskapet sier restruktureringen trolig vil innebære betydelige nedskrivninger eller konvertering av gjeld, og nedskrivninger, tap eller utvanning for andre interessenter i selskapet. Som et resultat, vil aksjonærene trolig få minimalt igjen for sine eksisterende aksjer.

– Jeg jobber cirka 18 timer i døgnet og vil jobbe dag og natt de neste tre til fire ukene. Jeg har ikke ett eneste minutt å kaste bort, sier Fredriksen.

Seadrill er børsnotert i både Oslo og New York. I tirsdag falt aksjen 37,8 prosent i løpet av handelen i Oslo, til 8,69 kroner per aksje. Det er det laveste nivået siden selskapet gikk på børs i 2005, skriver Bloomberg.

(©NTB)