Scarabeo 5 utsatt for brann tre ganger tidligere

Publisert

Det har tidligere vært flere branner om bord i boreriggen Scarabeo 5, som opplevde en ny brann tirsdag. Arbeidet går nå igjen som normalt på riggen.

Ifølge Stavanger Aftenblad brant riggen på Visund-feltet i 2012 og på Åsgård-feltet i 2009. Dette var mindre branner som ble raskt slukket. I 2013 oppsto det brann om bord i Scarabeo 5 ved et verft i Nederland. Tre personer ble lettere skadd i denne brannen, som brannvesenet brukte flere timer på å slukke.

Boreriggen varslet om brannen klokken 17.30 tirsdag. Tre timer senere var brannen under kontroll.

Alle tilbake på jobb

Det var 106 mennesker ombord da det begynte å brenne. Av dem ble 33 fløyet vekk fra riggen med helikopter. De vil bli hentet tilbake til riggen i løpet av dagen, opplyser Ola Anders Skauby, pressekontakt i Statoil, til NTB.

– Situasjonen om bord er normalisert, sier Skauby.

Én ble sendt til legesjekk i Kristiansund med mistanke om røykskader, men han er sjekket ut og er i fin form, ifølge Statoil.

Statoil er operatør på Njord-feltet, der riggen lå ankret. Riggen skulle jobbe med en brønn, men var ikke koblet til da det begynte å brenne. Det er Saipem Norwegian Branch som eier riggen og har det meste av personellet ombord.

Blir gransket

Nå skal Saipem granske hendelsen, med deltakelse fra Statoil.

– Det blir viktig å få kartlagt årsaksforholdene, for å sørge for at noe lignende ikke skjer igjen, sier Skauby.

– Dette er en hendelse som vi mener er alvorlig, og som vi kommer til å følge opp, sier Øyvind Midttun, pressekontakt i Petroleumstilsynet, til NTB.

Midttun sier at det er for tidlig å trekke linjer til tidligere hendelser, og at det heller ikke er avgjort ennå om tilsynet vil granske brannen.

Vi må ta en beslutning på grunnlag av informasjon, ikke spekulasjon, sier Midttun. (©NTB)