Gardermoen   20170913.SAS-sjef Rickard Gustafson på Gardermoen onsdag der han snakket med pressen angående eventuell SAS streik fra torsdag.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Gardermoen 20170913.SAS-sjef Rickard Gustafson på Gardermoen onsdag der han snakket med pressen angående eventuell SAS streik fra torsdag.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

SAS-sjefen sier ja til flypassasjeravgiften så lenge pengene brukes på biodrivstoff

Publisert

SAS-sjef Rickard Gustafson vil ikke lenger protestere på flypassasjeravgiften, så lenge alle pengene brukes på biodrivstoff.

– Vi behøver en broløsning fram mot nullutslipp fra flybransjen, og biodrivstoff er helt nødvendig for å nå det målet. I dag er det altfor dyrt å kjøpe. Skal vi få i gang en stor produksjon av biodrivstoff i Skandinavia, trengs politiske insentiver, sier Gustafson til Dagens Næringsliv.

Under én prosent av drivstoffet som blir brukt på Oslo lufthavn er biodrivstoff, og det leveres av det britiske oljeselskapet BP, skriver avisen. Regjeringen har i høst varslet at flyselskapene skal tvinges til å bruke 0,5 prosent biodrivstoff innen 2020.

I årets statsbudsjett har regjeringen foreslått å redusere flypassasjeravgiften på reiser i Norge og Europa til 75 kroner per reise, men øker den til 200 kroner på reiser utenfor Europa.

Den omstridte flypassasjeravgiften ble vedtatt på Stortinget desember 2015 og ble innført 1. juni 2016.

(©NTB)