Oslo  20170317.Fiskeriminister Per Sandberg presenterer stortingsmeldingen om pliktsystemet i fiskerinæringen i Nærings- og fiskeridepartementet fredag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Oslo 20170317.Fiskeriminister Per Sandberg presenterer stortingsmeldingen om pliktsystemet i fiskerinæringen i Nærings- og fiskeridepartementet fredag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Sandberg fortsetter å støtte miljødugnad

Publisert

I to år har fiskere samlet søppel opp fra havet i forbindelse med Fishing for Litter. Nå viderefører regjeringen støtten til ordningen.

I 2016 ble Fishing for Litter, en toårig prøveordning der frivillige fiskere samler inn avfall fra sjøen, igangsatt. Onsdag melder regjeringen at de viderefører sin støtte slik at ryddedugnaden kan fortsette ut året.

– For å kunne høste mat fra havet også i framtida, er vi nødt til å gjøre det vi kan for å rydde opp. Derfor har vi også i år bestemt oss for å bidra med midler til en frivillig opprydningsinnsats i fiskerinæringen, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Ifølge departementet har Fishing for Litter-prosjektet sørget for å fjerne rundt 132 tonn avfall fra havet. Ordningen er i dag etablert i Tromsø, Ålesund, Egersund, Karmøy, Båtsfjord, Hvaler, Austevoll og Måløy, og skal nå evalueres.

En av målsettingene har vært å øke fiskernes miljøbevissthet. Disse får ingen kompensasjon for sine bidrag til Fishing for Litter-prosjektet, men tilbys gratis levering av marint avfall.

(©NTB)