Samler igjen energibransjen med fokus på elsikkerhet

Publisert

Solceller, batteriteknologi og yrkeskvalifikasjoner står på programmet når Trainor inviterer til Elsikkerhetskompetanse 2018 i Tønsberg 5.-6. september.

Gjentar suksessen

- Fjorårets fagsamling ble en suksess, og deltakerne uttrykte både ønske og behov for gjentakelse, sier Trond Løfqvist i Trainor i en pressemelding.

Trainor ser frem til å fylle 2 dager med temaer som muligheter med ny batteriteknologi i nettet, krav til yrkeskvalifikasjoner, nettkvalitet/ spenningskvalitet, erfaringer med solceller i distribusjonsnettet, resistivitet - spesifikk jordmotstand, faglig ansvarlig for offentlige tilsyn med mer.

Faglig tyngde

Det er ingen "hvem som helst" i bransjen som står på podiet under fagsamlingen. Både DSB, Energi Norge, Skagerak Kraft, Norgesnett, IKM Instrutek og Saft er blant foredragsholderne.

- Elsikkerhetskompetanse skal være en fagsamling med faglig tyngde, forklarer Løfqvist, som er ansvarlig for programmet.

Han understreker at det ikke har vært vanskelig å få fagekspertene til å stille:

- Alle vi har vært i kontakt med har vært positive. De ser på fagsamlingen som en god måte å ta opp viktige problemstillinger og diskusjoner i bransjen, sier Løfqvist. Som eksempel nevner han spørsmålet om hvorvidt bransjen ønsker felles "DI" (Driftsleders instrukser). Her vil Bjørnar Brattbakk fra Energi Norge innlede og oppmuntre til diskusjon, ettersom det har florert ulike syn på dette.

Testing av lysbuehendelse i VR

Også i år blir det mulighet til å teste VR-briller og se det siste innen digital opplæring:

- Ifjor inviterte vi konferansedeltakerne "inn i" Electri City, vårt egendesignede 3D-univers der vi skaper alle våre e-læringskurs. I år skal vi dra den enda lenger, sier Kåre Vegar Sund, teamleder for E-læringsteamet hos Trainor. Han ønsker å vise bransjen hva som er mulig å få til med VR-teknologi, og lover en virkelighetsnær og faglig relevant opplevelse for de som tør å ta på seg VR-brillene.