Oslo  20160606.Utenriksminister Børge Brende (H) og snakker med pressen etter at han mottok Afghanistanutvalgets rapport på Litteraturhuset i Oslo mandag.Utvalget har evaluert Norges sivile og militære innsats i Afghanistan i perioden 2001-2014.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20160606.Utenriksminister Børge Brende (H) og snakker med pressen etter at han mottok Afghanistanutvalgets rapport på Litteraturhuset i Oslo mandag.Utvalget har evaluert Norges sivile og militære innsats i Afghanistan i perioden 2001-2014.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Samarbeidet med Russland fungerer godt i nord

Publisert

Utenriksminister Børge Brende (H) sier seg fornøyd med at samarbeidet med Russland i nord og i Arktis fortsatt er godt og i utvikling.

– De utfordringene som er i samarbeidet mellom Russland og Europa og NATO har så langt ikke forplantet seg i Arktis. Det er bra. Mye av det gode samarbeidet mellom Russland og Norge fortsetter i nord, sier Brende til NTB.

Onsdag var han i Kirkenes for å åpne Kirkeneskonferansen og kulturmønstringen Barents Spektakel der også viseguvernøren i Murmansk, Aleksej Tjukavin var blant innlederne.

– De siste månedene har vi flere positive ting å vise til i samarbeidet med Russland i nord. Vi har fått på plass en avtale om hvordan vi kan skyte seismikk i områder som berører våre to land. Vi har også fått på plass en utvidet grenseboeravtale og en ny protokoll for tidlig varsling av atomulykker, sier Brende.

(©NTB)