Så lenge kan elbilen forsyne huset ditt med strøm

Publisert

Elbilene har inntatt Norge, og de kommer i forskjellige størrelser og former. Pr. i dag er det ikke så mange elbiler som er tilknyttet husets strømnett utover at bilens lades opp, men det ligger et stort potensiale i å utnytte elbilens batteri til å forsyne huset med strøm når den ikke brukes.

Slik det er nå betaler de aller fleste samme pris for strømmen uansett når på døgnet de lader. Det er således ingenting å spare på å investere i løsninger for å knytte elbilens batteri opp mot husets strømforsyning.

Samtidig det en stor utfordring for strømnettet at mange kan komme til å lade elbilen sin på samme tid. Dermed kan elbilenes inntog skape behov for store ekstrainvesteringer i strømnettet, noe som i såfall vil gi høyere nettleie til den jevne forbruker. På den andre siden kan elbilen også være med på å løse dette problemet dersom elbilbatteriet brukes til å avlaste husets strømforbruk i perioder med høy belastning på strømnettet.

enerWE har sett litt på hvor lenge en elbil kan forsyne et hus med strøm. Det avhenger av størrelsen på elbilens batteri og husets strømforbruk. For å gjøre det enkelt tok vi utgangspunkt i et normalforbruk på henholdsvis 10.000, 20.000 og 30.000 kWh med strøm i året, og sammenlignet det med de forskjellige batteristørrelsene som er tilgjengelige i dagens norske elbilmarked.

Powered by Labrador CMS