Russiske oljeselskap går med på produksjonskutt

Publisert

Russiske oljeselskap er villige til å kutte i produksjonen, i tråd med OPECs beslutning for å presse prisen i været, sier energiminister Aleksandr Novak.

President Vladimir Putin sa mandag at Russland slutter om OPEC-landenes enighet om produksjonskutt i forrige måned.

Ifølge Novak er de russiske oljeselskapene innforstått med at produksjonen nå skal reduseres, både den statlige oljegiganten Rosneft og de private selskapene.

– Vi har diskutert situasjonen med selskapene våre, og de har gitt uttrykk for at de er beredt til å delta i en felles innsats i oljemarkedet, sa Novak under World Energy Congress i Istanbul tirsdag.

Selv om det er rundt 200 oljeselskap i Russland, står de ti største for rundt 90 prosent av produksjonen, understreket han.

OPEC-landene ble i forrige måned, for første gang på åtte år, enige om å kutte i oljeproduksjonen for å sikre høyere priser, men det er uklart hvor mye som skal kuttes og av hvilke land.

OPECs samlede oljeproduksjon nådde et rekordhøyt nivå i forrige måned med gjennomsnittlig 33,64 millioner fat per dag, går det fram av en månedsrapport fra Det internasjonale energibyrået (IEA). (©NTB)