RS Sjøredningsskolen RS Sjøredningsskolen Foto: RS Sjøredningsskolen

Rektor i arbeidstiden og redningsmann på fritiden

Langs kysten i Norge er sjøsikkerheten helt avhengig av de frivillige ressursene i Redningsselskapet. Disse driver de mindre, hurtiggående fartøyer i kystnære farvann, fjorder og på innsjøene og når ulykken først er ute er de klar til innsats.

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Rykker ut for å bidra når det trengs

Bjørn Tønnesen er en av disse, som frivillig Bestmann på RSRK er han en av dem som rykker ut for å bidra når det trengs. Til vanlig er han rektor på en yrkesfaglig skole, med forskjellige håntdverskfag som båtbygging, ortopedi, gullsmed, ur- og skomaker blant andre. Men fritiden sin bruker han på sjøen. – Jeg valgte å bli med i et sjøredningskorps da jeg har vært aktiv i mange år med regattasegling. Og har vært aktiv med bruken av båt og sjø og har sett i veldig mange år at det ofte er behov for assistanse, forteller Tønnesen som synes det etterhvert var på tide å gi noe tilbake til sjølivet.

Frivillig i sjøredningskorpset, Bjørn Tønnesen
Frivillig i sjøredningskorpset, Bjørn Tønnesen

Styrker kunnskap og kompetanse

Nå er han elev på hurtigbåtkurset til Sjøredningsskolen. Dette for å øke sin kunnskap og sin kompetanse som han i første rekke kan videreføre dette til sitt eget korps, men også med tanke på sikkerheten som de er pliktig å utføre når de er ute på sjøen for å yte assistanse.

Bli frivillig i sjøredningskorpset du også!

Følg oss på Facebook

Stikkord: , , , ,

Denne artikkelen er skrevet av RS Sjøredningsskolen som er kunde av enerWE AS

RS Sjøredningsskolen

RS Sjøredningsskolen AS er et heleid datterselskap av Redningsselskapet og et resultat av at Norges Maritime Utdanningssenter (NMU) i Horten og Sjøredningsskolen i Stavern slo seg sammen i 2014.

Deres mål er å være den foretrukne leverandøren av sikkerhets- og beredskapskurs til offshore-, skip- og landbaserte industri og næringsliv. Redningsselskapet benytter i stor grad RS Sjøredningsskolen for opplæring av sine egne mannskaper. Noen av våre større kunder er Redningsselskapet, Color Line, PGS, Høyskolen Sørøst Norge og Bastø Fosen.

RS Sjøredningsskolen innehar godkjenning for sikkerhets- og beredskapsopplæring i henhold til Norsk olje og gass og Sjøfartsdirektoratet. Vi er også sertifisert i henhold til ISO 9001:2008 av Bureau Veritas Certification og kvalifisert av Achilles JQS som leverandør til offshoreindustrien.

Annonse
Ads banner