RS Sjøredningsskolen RS Sjøredningsskolen Foto: RS Sjøredningsskolen

Redningsskøyten Elias står klar for innrykk og inntrykk på Lillestrøm i helgen

RS Sjøredningsskolen er på plass på Norges største båtmesse ”Sjøen for alle” denne helgen og med seg har de barnefavoritten Elias, men også en mer voksen utgave av en redningsbåt til skue for de fremmøtte.

På stand finner vi Trond Knapstad som er fungerende daglig leder for RS Sjøredningsskolen AS og han kan fortelle at de er der for å fortelle om alle kursmulighetene de tilbyr for å sikre ferdsel på sjøen.

Fungerende daglig leder Trond Knapstad
Fungerende daglig leder Trond Knapstad

Til vanlig leverer RS Sjøredningsskolen kurs for skips- og  offshore-industrien i form av alle typer sikkerhets- og beredskapskurs man trenger for å være der ute. I tillegg til sine landbaserte kurs for industri og næringsliv og for RS selskapets egne mannskaper.

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Tilbyr fritidsbaserte kurs

Men denne helgen er det fullt fokus på sine fritidsbaserte kurs som gjelder. – Vi har gode kurs i  båtførerprøven, ICC og fritidsskipper, forteller Knapstad.

Satsningen er båtførerprøven skjer langs hele norske kysten fra svenske grensen til forbi Tromsø. Kurset har 3 dagers varighet og sørger for at deltakerne får varig lærdom med fokus på det man trenger å lære om man vil være i fritidsbåt langs kysten. I tillegg kan man legge på et praktisk kurs for å oppgradere til et ICC-sertifikat slik at man også kan føre båt i internasjonale farvann. Er lommeboken romslig eller bare at sjansen byr seg kan man også ta kurs som ”Fritidsskipper. Dette er et mer omfattende kurs som gjør at man kan føre båt fra 15 til 24 meter.

Nytt flott kurs- og flerbrukssenter under bygging i Horten

Knapstad forteller også at RS i disse dager holder på å reise et nytt flott senter i Horten, som blir et flerbrukssenter godt tilrettelagt for opplæring av barn og ung, hvor også Elias skal ha sitt havn.

Samtidig som RS skal ha sin profesjonelle opplæring av mannskap her. Med solide installasjoner som gjør det mulig med livbåtkurs, mann over bord-kurs og alle typer kurs RS Sjøredningsskolen holder. – Vi gleder oss stort til dette står ferdig i oktober i år, sier Knapstad en smule stolt.

Følg oss på Facebook

Stikkord: , , , , , ,

Denne artikkelen er skrevet av RS Sjøredningsskolen som er kunde av enerWE AS

RS Sjøredningsskolen

RS Sjøredningsskolen AS er et heleid datterselskap av Redningsselskapet og et resultat av at Norges Maritime Utdanningssenter (NMU) i Horten og Sjøredningsskolen i Stavern slo seg sammen i 2014.

Deres mål er å være den foretrukne leverandøren av sikkerhets- og beredskapskurs til offshore-, skip- og landbaserte industri og næringsliv. Redningsselskapet benytter i stor grad RS Sjøredningsskolen for opplæring av sine egne mannskaper. Noen av våre større kunder er Redningsselskapet, Color Line, PGS, Høyskolen Sørøst Norge og Bastø Fosen.

RS Sjøredningsskolen innehar godkjenning for sikkerhets- og beredskapsopplæring i henhold til Norsk olje og gass og Sjøfartsdirektoratet. Vi er også sertifisert i henhold til ISO 9001:2008 av Bureau Veritas Certification og kvalifisert av Achilles JQS som leverandør til offshoreindustrien.

Annonse
Ads banner