RS Sjøredningsskolen RS Sjøredningsskolen Foto: RS Sjøredningsskolen

Opplev det som skjer i løpet av det virkelige liv, på mye kortere tid.

Det er viktig at mannskap til sjøs re-sertifiserer seg med jevne mellomrom for å holde kompetansen på topp når de manøvrerer seg i den røffe sjøen utenfor Norskekysten. Dersom det er lenge siden de har seilt er det helt essensielt, da lover og regler er i stadig endring.

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Alt som skjer i det virkelige livet på mye kortere tid.

Sjøredningsskolen har derfor satt fokus på resertifisering av offiserer ved sitt testsenter i Horten. Her har de simulator som hjelper studentene gjennom troverdige hendelsesforløp som for eksempel fremdrift, behandling av olje og damp. – Deltakerne får oversikt over et helt system over tid. Alt de er borti i det virkelige livet skjer i simulatoren – bare på mye kortere tid, forteller Tormod Nordeng, avdelingsleder skip- og offshore ved RS Sjøredningsskolen.

Tormod Nordeng, avdelingsleder skip- og offshore ved RS Sjøredningsskolen.
Tormod Nordeng, avdelingsleder skip- og offshore ved RS Sjøredningsskolen.

Maskinistene må først gjennom et forkunnskapskurs hvor de frisker opp sin kunnskap om regelverket. Ifølge Nordeng vil de da være mer beredt til å ta selve resertifiseringskurset. Avslutningsvis gjennomfører en teoriprøve og en simulatorprøve.

RS_Kurs

Følg oss på Facebook

Stikkord: , , , , , , ,

Denne artikkelen er skrevet av RS Sjøredningsskolen som er kunde av enerWE AS

RS Sjøredningsskolen

RS Sjøredningsskolen AS er et heleid datterselskap av Redningsselskapet og et resultat av at Norges Maritime Utdanningssenter (NMU) i Horten og Sjøredningsskolen i Stavern slo seg sammen i 2014.

Deres mål er å være den foretrukne leverandøren av sikkerhets- og beredskapskurs til offshore-, skip- og landbaserte industri og næringsliv. Redningsselskapet benytter i stor grad RS Sjøredningsskolen for opplæring av sine egne mannskaper. Noen av våre større kunder er Redningsselskapet, Color Line, PGS, Høyskolen Sørøst Norge og Bastø Fosen.

RS Sjøredningsskolen innehar godkjenning for sikkerhets- og beredskapsopplæring i henhold til Norsk olje og gass og Sjøfartsdirektoratet. Vi er også sertifisert i henhold til ISO 9001:2008 av Bureau Veritas Certification og kvalifisert av Achilles JQS som leverandør til offshoreindustrien.

Annonse
Ads banner