Fornebu  20160609.Konsernsjef Øyvind Eriksen (t.v.) i Aker, Kjell Inge Røkke og Anne Grete Eidsvig under åpningen av Skulpturparken i Akerkvartalet, hovedkontoret til Aker på Fornebu. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Fornebu 20160609.Konsernsjef Øyvind Eriksen (t.v.) i Aker, Kjell Inge Røkke og Anne Grete Eidsvig under åpningen av Skulpturparken i Akerkvartalet, hovedkontoret til Aker på Fornebu. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Røkke og Eriksen hedret med pris fra oljebransjen

Publisert

Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen, styreleder og konsernsjef i Aker ASA, er tildelt Rystad Energys hederspris for deres bidrag til oljeindustrien i Norge.

De to fikk prisen utdelt under det årlige arrangement Gullkronen onsdag, kalt norsk oljenærings Oscar-pris.

– Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen har bidratt på svært positiv måte til utvikling av norsk oljeindustri både innenfor oljeservice og oljeproduksjon, sier juryformann Jarand Rystad.

Juryen trekker i sin begrunnelse spesifikt fram Røkke og Eriksens arbeid for en rekke restruktureringer, refinansieringer, oppkjøp, fusjoner og fisjoner. Mange av grepene har vært kontroversielle, men samlet sett har de bidratt til å skape en verdensledende leverandørindustri ut fra Norge.

Tidligere hedersprisvinnere inkluderer Gro Harlem Brundtland og Arve Johnsen, hovedarkitekten bak opprettelsen av Statoil, som i fjor byttet navn til Equinor.

(©NTB)