Oslo  20181128.Rødt-leder Bjørnar Moxnes under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20181128.Rødt-leder Bjørnar Moxnes under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Rødt vil hjelpe dem med dårligst råd å betale strømregningen

Publisert

Rødt foreslår å gi ekstra bostøtte for å hjelpe vanskeligstilte med å betale for strømmen, som det siste halvåret har vært dyrere enn på lenge.

Forslaget blir lagt fram i Stortinget onsdag.

– Det Rødt foreslår, er at de som allerede har såpass dårlig råd at de mottar statlig bostøtte, skal få en ekstra utbetaling for å unngå at strømsjokket ender i økonomiske problemer eller helseplager for familier landet rundt. Etter den lange kuldeperioden i 2011 økte antall inkassosaker på strømregninger med 15 prosent, sier stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes.

Han viser til at de sittende regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre foreslo noe lignende forrige gang strømprisen toppet seg, i 2010.

– Varme hjem er fortsatt like viktig, og nå har regjeringspartiene sjansen til å vise at de ikke bare bryr seg om folks levekår når de er i opposisjon, sier Moxnes.

Forslaget ble først gjennomført året etter, noe som førte til en ekstrautbetaling på 2.500 kroner for husstandene som hadde krav på det. Nå ønsker altså Rødt å gi samme krisehjelp til de rundt 130.000 husstandene som ifølge Husbanken mottar bostøtte i løpet av et år.

Strømprisene har vært uvanlig høye det siste halve året, ifølge bransjeorganisasjonen EnergiNorge. Hittil i år har snittprisen vært cirka 50 øre per kilowattime, mot 32 øre i januar 2018. Det er ventet at prisen vil ligge på samme nivå framover.

(©NTB)