Oslo  20180306.Leder for Rødt og stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes gikk til angrep på Stortingspresident Olemic Thommessen etter sin redegjørelse for Stortinget om den gigantiske byggesprekken. Fra desember i fjor til februar i år har kostnadsrammen økt med nærmere en halv milliard kroner, fra 1,8 til 2,3 milliarder. I bakgrunnen første visepresident Eva Kristin Hansen (Ap).Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Oslo 20180306.Leder for Rødt og stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes gikk til angrep på Stortingspresident Olemic Thommessen etter sin redegjørelse for Stortinget om den gigantiske byggesprekken. Fra desember i fjor til februar i år har kostnadsrammen økt med nærmere en halv milliard kroner, fra 1,8 til 2,3 milliarder. I bakgrunnen første visepresident Eva Kristin Hansen (Ap).Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Rødt fnyser av Aps Acer-garantier

Publisert

Hvis Aps betingelser for norsk tilslutning til EUs energibyrå skulle hatt noen verdi, måtte partiet ha sagt nei nå og avkrevd garantier fra EU, mener Rødt.

Rødt har klart markert sin motstand mot EUs tredje energimarkedspakke. Tross stor intern motstand stemte Aps landsstyre onsdag for pakken, men partiet stiller åtte krav for å gi regjeringspartiene støtte i Stortinget.

– Hvis Arbeiderpartiets betingelser skulle hatt noen verdi, måtte de ha sagt nei nå og avkrevd garantier fra EU. Såkalte garantier fra Høyre og Frp er knapt verdt papiret de er skrevet på, fordi ingen norske partier kan gi garantier på vegne av EU, sier Moxnes i en kommentar.

– Jeg tror dette vil få alvorlige konsekvenser for Aps oppslutning, fremholder Moxnes, som mener Acer-konflikten avdekker de samme konfliktlinjene som i EU-kampen i 1994.

– Det beste nå er en folkeavstemning om vi skal avgi suverenitet eller ikke, sier stortingsrepresentanten, som minner om at saken ennå ikke er ferdig behandlet i Stortinget.

(©NTB)