Oslo  20170929.Miljøpartiet De Grønnes inviterer til samtale om deres ambisjoner og prioritering i forbindelse med åpningen av det nye Stortinget. Her førstevara Per Espen Stoknes som vil være representant på Stortinget våren 2018 da Une Bastholm går av med mammapermisjon.Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Oslo 20170929.Miljøpartiet De Grønnes inviterer til samtale om deres ambisjoner og prioritering i forbindelse med åpningen av det nye Stortinget. Her førstevara Per Espen Stoknes som vil være representant på Stortinget våren 2018 da Une Bastholm går av med mammapermisjon.Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Rødgrønn jubel over oljeråd fra Norges Bank

Publisert

Miljøpartiet De Grønne og SV applauderer Norges Banks råd om å trekke oljefondet ut av olje- og gassaksjer.

– Nå må Siv Jensen og resten av regjeringen lytte til fagekspertisen. Om ikke vi får tydelige signaler om at regjeringen raskt vil følge opp anbefalingen fra Norges Bank, så kommer De Grønne til å ta initiativ til et eget forslag om dette Stortinget, sier stortingsvararepresentant og økonom Per Espen Stoknes.

MDG mener rådet fra banken er et kraftig markedssignal til investorer og energiselskaper i hele verden.

– Det er også et tydelig varsku til norsk energisektor om at fornybarrevolusjonen skyter fart og omsider er på vei til Olje-Norge, sier Stoknes.

Også SV er strålende fornøyd med anbefalingen fra Norges Bank.

– Oljefondet bør trekke seg ut av all fossil energi, og dette er et veldig stort steg i riktig retning. Så seint som i vår sa vi at oljefondet måtte redusere investeringene i fossil energi, både av hensyn til klima og av risikoen forbundet med å ha store investeringer i fossilindustrien, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Miljøstiftelsen ZERO er også blant dem som jubler over forslaget, som de mener er i tråd med anbefalingene de har delt over flere år.

– Verden er i rask endring, og det er svært risikabelt å legge for mange egg i samme kurv. Når verden beveger seg bort fra olje, bør Norge gjøre det vi kan for å redusere vår eksponering mot oljeprisen, sier ZERO-leder Marius Holm.

(©NTB)