Valhall-feltet, Nordsjøen  20170815.Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen. Valhall-feltet, som består av til sammen seks oljeplattformer, har hatt oljeproduksjon siden 1982. Anlegget har produsert over 1 milliard fat olje siden den gang og har som ambisjon å pumpe opp 500 millioner fat olje til før den stenges ned.Bildet er tatt i forbindelse med finansminister Siv Jensen (Frp) sitt besøk til plattformen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Valhall-feltet, Nordsjøen 20170815.Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen. Valhall-feltet, som består av til sammen seks oljeplattformer, har hatt oljeproduksjon siden 1982. Anlegget har produsert over 1 milliard fat olje siden den gang og har som ambisjon å pumpe opp 500 millioner fat olje til før den stenges ned.Bildet er tatt i forbindelse med finansminister Siv Jensen (Frp) sitt besøk til plattformen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Riggstreiken er avsluttet

Publisert

1.550 offshorearbeidere vender tilbake til jobb etter at partene i riggstreiken har kommet til enighet. Streiken varte i ni dager.

Norges Rederiforbund og Safe har kommet til en løsning i tarifforhandlingene for riggansatte Safe-medlemmer gjennom Riksmekleren.

Det skriver Rederiforbundet i en pressemelding.

– Tilsvarer avtalen med Industri Energi

Ifølge meldingen er resultatet i tråd med det som ble kommunisert som en løsning i forbindelse med tvungen mekling og tilsvarer det som ble avtalt med Industri Energi i mai.

– Det siste næringen trengte var en langvarig konflikt som satte næringens renommé, økonomi og arbeidsplasser i fare. Konflikten var i utgangspunktet helt meningsløs, og vi er derfor fornøyd med at den nå er avsluttet, sier forhandlingsleder i Rederiforbundet, administrerende direktør Jakob Korsgaard i Maersk Drilling Norge.

Riggarbeiderne i Safe har streiket siden tirsdag i forrige uke. I første omgang ble 669 offshorearbeiderne tatt ut i streik, før streiken ble trappet opp til totalt 1.550 arbeidere natt til mandag. Samtidig ble det klart at omtrent like mange arbeidere måtte permitteres, fordi flere av de 28 installasjonene som ble rammet av streiken, måtte stenge som følge av konflikten.

Gavepensjon og lønn

Konflikten sto om lønn og pensjon. Safe mente Rederiforbundet ville svekke en gavepensjonsordning, og at de har hatt dårligere lønnsutvikling enn andre oljearbeidere.

I en pressemelding etter at streiken ble avsluttet torsdag sier Safe at en «vellykket streik er vunnet».

«Safe fikk fullt gjennomslag for sitt pensjonskrav. I tillegg sikret Safe sine medlemmer etterbetaling ifra 01.06.2018, noe som er historisk.», skriver Safe.