11 nye rigger går av kontrakt i år

Svarte dager i det norske riggmarkedet. Åtte rigger ligger uten jobb for øyeblikket, og 11 til er på kontrakter som utløper i 2016, melder Offshore.no. 19 på lista Ifølge nettstedets riggdata og beregninger kan hele 19 rigger bli lagt i opplag som følge av manglende kontrakter og dårlig marked. – Det er ekstremt få kontrakter … Continued

Svarte dager i det norske riggmarkedet.

Åtte rigger ligger uten jobb for øyeblikket, og 11 til er på kontrakter som utløper i 2016, melder Offshore.no.

19 på lista

Ifølge nettstedets riggdata og beregninger kan hele 19 rigger bli lagt i opplag som følge av manglende kontrakter og dårlig marked.

– Det er ekstremt få kontrakter å kjempe om og flåteutnyttelsen har ikke vært lavere i nyere tid, etter det jeg kjenner til. Jeg ser ikke noen bedring før i 2018, sier rigganalytiker Janne Kverneland i Nordea Markets til Offshore.no.

200-220 arbeidsplasser per rigg

Tidligere i høst meldte forbundet Safe om en bekmørk situasjon, og anslaget var at 23 rigger kunne være uten oppdrag høsten 2016.

Safe regnet med et nøkternt anslag på 200-220 arbeidsplasser i gjennomsnitt per rigg.

– Både utestående vedlikehold og brønnplugging er aktiviteter som kan komme i gang for å holde folk i arbeid. I tillegg må det åpnes nye leteområder og oppgaver som ligger i tildelte lisenser, må gjennomføres, sa Hilde Marit Rysst i Safe.

Med 23 rigger uten oppdrag, kan det totalt være snakk om rundt 5000 riggjobber som forsvinner. Rysst etterlyser tydelige initiativ fra regjeringen for å avhjelpe situasjonen.