– 2020 var uten tvil et vanskelig år for oss alle

Men tyske Wintershall Dea leverte et overskudd på 1,6 milliarder euro i 2020.

Publisert

Det tyske oljeselskapet Wintershall DEA holdt i dag en virtuell årlig pressekonferanse hvor de blant annet la frem resultatene for 2020.

– 2020 var uten tvil et vanskelig år for oss alle, og jeg er stolt over hvordan Wintershall Dea har taklet utfordringene. Vi iverksatte avgjørende tiltak allerede tidlig i pandemien for å sørge for sikkerheten til medarbeiderne våre og for å sikre kontinuitet i driften. Dermed kunne selskapet avslutte et ekstremt utfordrende år på en svært sterk måte, sa CEO Mario Mehren.

I fjerde kvartal hadde de en daglig produksjon på 650.000 fat med oljeekvivalenter (oe) per dag. Det er det høyeste siden sammenslåingen av Wintershall og DEA for to år siden.

– Vi er helt i rute når det gjelder integrering og tilhørende kostnadsbesparelser, sa Mehren.

Resultatet i 2020 endte på 1,6 milliarder euro. Det er markant lavere enn de 2,8 milliardene de kunne legge frem for 2019, men Wintershall DEA mener dette er greit med tanke på de lave olje- og gassprisene i fjor.

– Når vi nå ser fremover, kan vi nok være ganske sikre på at også 2021 vil være et år preget av stor usikkerhet og ustabilitet. Vi er imidlertid forsiktige optimister og ser frem til et spennende år, sa Mehren.

Powered by Labrador CMS