Rekrutteringsbyrå: - CV'n er død

Publisert

Hammer & Hanborg arrangerte nylig et bokbad i forbindelse med lanseringen av boken Fremtidens arbeidsliv. På bokbadet var Pål Nisja fra Nettavisen.no badevert, og arrangører og gjester kunne melde om god stemning.

Trine Larsen er Managing Partner i Hammer & Hanborg. Vi spør henne om hvordan fremtidens arbeidsliv ser ut.

- Endringstakten har blitt enda hurtigere, forteller hun til enerWE. Vi vet ikke hvor vi vil jobbe, og vi vet ikke hvor vi vil ha kontoret vårt, og vi vet ikke når på døgnet vi vil jobbe. I fremtidens arbeidsliv vil vi ikke lenger ha et kontorsted der vi jobber fra 08.00 til 16.00.

Med dette som bakgrunn mener Trine Larsen at selvledelse i fremtiden vil bli viktigere.

- Det innebærer at rollen mellom medarbeidere og ledere hviskes mer ut, og vi blir alle mer ansvarlige for å lede oss selv.  

- Hva betyr det for de som skal ut å rekruttere nye medarbeidere?

- Det betyr at CV'n er død. Ihvertfall i den formen vi ser CV'n i dag. Måten vi rekrutterer på i dag er i ferd med å gå ut på dato. Det er ikke lenger like relevant å se på historiske resultater, men vi må se på potensial. Vi må se på hva du kan få til i fremtiden i en konkurransesituasjon som er i en rivende utvikling. Organisasjoner og konkurransesituasjoner endrer seg og det blir mer globalisering. Selv om du har vært en suksess tidligere, så er det ikke like stor sannsynlighet for at du blir det igjen. Vi må vekte potensialet i individene i større grad enn hva en CV kan vise til.

Mette Marstrander er COO og senior consultant i Hammer & Hanborg. Hun forteller at jobbsøkere i fremtidens arbeisliv må være mer nysgjerrige og endringsvillige.

- Og så må de være mer bevisste på hva de ønsker å bidra med inn. Vi ser ofte at kandidater er opptatt å gjøre noe meningsfylt og bidra til noe som er større enn dem selv. Det må de greie å formidle på en god måte til de som rekrutterer.