ABB satser på jenter

Publisert

Jentene rådes til å være nysgjerrige og utforskende.

ABB i Oslo fikk besøk av 16 teknologiinteresserte jenter fra «Jenteprosjektet Ada», som er NTNUs egen satsing på fremtidige kvinnelige ingeniører.

ABB er en av sponsorene av «Jenteprosjektet Ada», et prosjekt som har som mål å bidra til at det utdannes flere kvinnelige sivilingeniører og mastergradskandidater fra Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk (IME-fakultetet) ved NTNU.

I februar kom 16 engasjerte førsteklassejenter som studerer kybernetikk, elektronikk og matematikk på besøk til selskapets avdeling i Ole Deviks vei i Oslo. De fikk omvisning, foredrag og utfordret seg selv med gruppeoppgaver.

For ABB er det viktig å skape kontakt med fremtidens ingeniører. Vi ønsker å kunne presentere bedriften vår som en spennende arbeidsgiver for innovative pionerer som kanskje vil være fremtidens ABBere. «Jenteprosjektet Ada» er en fin måte å nå ut til jenter som utdanner seg innen retninger vi rekrutterer fra, sier rekrutteringsansvarlig i ABB, Pie Haug.

På Osloturen besøkte jentene flere store bedrifter innenfor relevante fagområder. Dette for å bli bedre kjent med bedriftene, og se hvilke muligheter som finnes. Hos ABB fikk de teknologiinteresserte jentene en fin mulighet til å se hva de kan komme til å jobbe med når de er ferdig med studiene.

I det kommende året skal ABB arrangere tre gruppearbeider med studentene, i samarbeid med andre bedrifter.

Dette gir ABB og de fremtidige ingeniørene en sjanse til å bli kjent med hverandre. Senere kan det bli aktuelt med sommerjobber, oppgaver, traineestillinger - og kanskje til og med fast stilling til de som utmerker seg og som ønsker en jobb i ABB.

Det er viktig og utrolig gøy med slike dager. Å få snakke med studentene, og fortelle dem alle mulighetene som finnes i vår bedrift er en veldig takknemlig jobb, smiler Haug.

Hennes beste råd til jentene i tiden fremover er klart:

Vær nysgjerrig og utforsk mulighetene. Det finnes en verden full av muligheter for de som virkelig går inn for det, avslutter hun.

«Jenteprosjektet Ada» er NTNUs egen satsing på jenter som studerer datateknikk, elektronikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, matematiske fag og teknisk kybernetikk.

Kilde: abb.no