Oslo  20181119.Likestillingsminister Linda Hofstad Helleland og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen inviterer ledere til Topplederkonferanse #2 om kjønnsbalanse i toppledelsen i næringslivet i statens representasjonsbolig .Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Oslo 20181119.Likestillingsminister Linda Hofstad Helleland og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen inviterer ledere til Topplederkonferanse #2 om kjønnsbalanse i toppledelsen i næringslivet i statens representasjonsbolig .Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Regjeringen lei av mangelen på kvinnelige ledere – sender råd til 500 selskaper

Publisert

Det er gammeldags å slå seg til ro med dårlig kjønnsbalanse i ledergruppa, mener barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H).

Helleland og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sender i disse dager råd til 500 selskaper om hvordan de skal få flere kvinner opp og fram i bedriften.

– Vi har mange dyktige ledere som viser at det er mulig å rekruttere flere kvinner i ledelsen, og det fortjener de honnør for. De blir lagt merke til, og de fremstår som attraktive arbeidsgivere, særlig for de unge flinke folkene, sier Helleland.

Rådene er basert på innspill fra næringslivet selv.

Blant dem er å: