Oslo  20180321.Ole André Myhrvold (sp)  stiller spørsmål til statsminister Erna Solberg i den muntlige spørretime på Stortinget onsdag.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo 20180321.Ole André Myhrvold (sp) stiller spørsmål til statsminister Erna Solberg i den muntlige spørretime på Stortinget onsdag.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Reagerer på Stortingets Acer-melding til EU

Publisert

Da Stortinget vedtok å tilslutte seg Acer, ble betingelsene omtalt som «en atomknapp». Erklæringen som nå er sendt til EU, får kritikk fra Senterpartiet.

– Det som nå foreligger, ligner en middelmådig resolusjon vedtatt på et hvilket som helst fylkesårsmøte i et hvilket som helst parti. Jeg stiller spørsmål til hva dette papiret egentlig er verdt, sier Ole André Myhrvold (Sp), stortingsrepresentant i olje- og energikomiteen, til Klassekampen.

Han reagerer på Stortingets erklæring til EU, der det orienteres om avtalen regjeringspartiene inngikk med Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne i mars. Avtalen inneholder åtte punkter som Norge stiller som betingelse for sin tilslutning til EUs energibyrå Acer.

Erklæringen som nå er sendt til EU, lyder som følger:

«I forbindelse med Stortingets godkjenning av energimarkedspakken, ble det enighet om en avtale mellom Ap, Høyre, Frp, Venstre og Miljøpartiet De Grønne. Til deres orientering, vennligst se vedlagt en engelsk oversettelse av avtalen»

Det er retorikken i erklæringen som får Myhrvold til å reagere.

– Det ble gitt inntrykk av at man skulle få forsikringer av EU eller klaske en erklæring på bordet om at vi ikke ville gå lenger, sier han. Myhrvold mener det riktige ville vært at energiminister Terje Søviknes (Frp) ba om et møte med EUs energikommissær, der han tydelig la fram kravene.

(©NTB)