800 løypevakter passet hver dag på sikkerheten under sykkel-VM i Bergen

Annonsørinnhold - RAYVN

– Rayvn er det mest intuitive kriseberedskapssoftwaren jeg har sett på markedet, forteller sikkerhetssjefen på arrangementet.

Hele verden fikk et innblikk i hvor vakkert Norge er

Sykkel-VM i Bergen var en folkefest uten sidestykke. Arrangører, sponsorer, frivillige, syklister, innbyggere og tilreisende til Bergen stod sammen om å løfte frem rå sykkelsport i harmoni med enda råere norsk natur.

Alt foregikk i sanntid

Under arrangementet i Bergen ble det opprettet et eget beredskapssenter med ansvar for alle kommersielle soner.

Mens rittet ble direktesendt på TV, jobbet også beredskapsorganisasjonen i sanntid.

Svein Erik Malkenes hadde ansvaret som sikkerhetssjef under arrangementet.

Rayvn 02

– Vi hadde behov for et fleksibelt og brukervennlig software for kriseberedskap, forteller Malkenes. Softwaren måtte være så brukervennlig at det ikke skulle være behov for opplæring.

Han forteller at de hadde behov for en felles plattform der de kunne å dele sanntids informasjon underveis i sykkelrittet via smarttelefoner.

Rayvn er det mest intuitive kriseberedskapssoftwaren jeg har sett på markedet, forteller Svein Erik Malkenes.

Alle hendelser som oppstod i løpet av dagen ble registret. Beredskapsorganisasjonen fikk dermed en god oversikt over samtidighetskonflikter som oppstår under et arrangement. Hver hendelse ble knyttet til en hastegrad (fargekode).

Rayvn 01

Slik brukte VM-arrangøren RAYVN

  • Kommunikasjons mellom Samvirkesenteret og BG17 KO (kommandoplass) ble gjort igjennom RAYVN. I samvirkesenteret satt alle nødetater og kommunale resurser.
  • Crowd Management brukte RAYVN for kommunikasjon mellom alle sine områdeledere ute i felt. De kommuniserte i sin egen feed og bilder for publikumsområder ble delt i RAYVN. På denne måte fikk KO samme situasjonsforståelse som de som er ute i felt.
  • Hver dag under VM var det ca. 600-800 løypevakter ute i løypen. De jobbet 2 skift. Løypen under VM var delt inn i 10 sone hvor soneleder bruke RAYVN som kommunikasjon og deling av sanntids informasjon mellom seg og KO.

Norsk selskap med internasjonal suksess

Tidligere i år kunne Øyvind Meistad og Henrik von Schlanbusch juble over at det asiatiske selskapet Salcon går tungt inn i deres nye selskap Rayvn.

Rayvn har nå god fart i det globale markedet.

– Det var derfor ekstra hyggelig at vi også ble valgt som software av Sykkel-VM i Bergen, et arrangement som også bidrar til å vise verden hvor vakkert Bergen og Norge er, avslutter Henrik von Schlanbusch.

RAYVN

RAYVN is a cloud-based dashboard for real-time management of incidents and emergencies. The software enables safety, security and emergency response teams to mobilize personnel, track their positions, communicate effectively and coordinate their actions. All this as the incident unfolds. Relevant information is automatically documented and made available post-incident for reporting and training.