Putin møter Erdogan for å sikre energiavtaler

Publisert

Russlands president Vladimir Putin besøker mandag Tyrkia for å sikre det russisk-tyrkiske energisamarbeidet. Konflikten de to landene har om Syria, tones ned.

Det er nå snart ett år siden Tyrkia skjøt ned et russisk jagerfly på grensen mellom Syria og Tyrkia, noe som utløste den verste krisen mellom de to landene siden den kalde krigen.

Nå har imidlertid Putin og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan forsøkt å legge striden bak seg, og analytikere mener at begge land synes å følge en mer pragmatisk linje for at Syria-konflikten ikke skal ødelegge forholdet mellom dem.

Blant annet har Tyrkia vært relativt taus når det gjelder det syriske regimets offensiv mot de opprørskontrollerte områdene av Aleppo, en offensiv som gjennomføres med russisk flystøtte.

Møtet mellom Putin og Erdogan skjer i forbindelse med åpningen av Verdens energikongress i Istanbul. Det er ventet at de to vil forsikre hverandre om at energiavtalene de tidligere har inngått, fortsatt gjelder.

Russland og Tyrkia er blant annet enige om å bygge en gassrørledning for å føre russisk gass til Europa via rør under Svartehavet. Russland skal også bygge Tyrkias første atomkraftverk. (©NTB)