Trond Winther (43) er ansatt som daglig leder i Proactima AS

Publisert

Trond Winther er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har tidligere jobbet i Shell, Deloitte AS og DNV GL AS før han nå starter som daglig leder i Proactima. Han forteller til enerWE at han nyter noen fridager før han 1. juni begynner i ny jobb.

- Vel, det er ikke akkurat fridager, sier han muntert til enerWE. Jeg fant ut at jeg skulle male huset vårt, og det viste seg å ta sin tid. Men i en verden der mye foregår på skjerm, er det godt å gjøre litt praktisk arbeid. Det er nesten som meditasjon.

Proactima ble etablert i 2003 av Hermann Steen Wiencke og Richard Heyerdahl. De to gründerne skal fortsatt jobbe i Proactima, primært med strategiske oppgaver overfor kundene. De er godt fornøyde med å la Trond Winther overta roret.

- Trond Winther har lang og meget relevant erfaring samtidig som han er en dyktig leder og strateg med godt grep om forretningsmessige forhold, sier Richard Heyerdahl, som også er styreleder i Proactima. Proactima er inne i en positiv utvikling og gjennom ansettelsen av Trond ruster vi oss nå for framtiden. Jeg er derfor svært tilfreds over å få Trond med på laget.

Den siste tiden har Proactima vunnet flere nye og viktige kontrakter og øker nå omsetningen innen alle sektorer. Den positive utviklingen kan også tilskrives at enkelte tjenester konverteres fra olje og gass til havbruk samtidig som stadig flere kunder velger selskapets nye verktøy for risikostyring.

- Jeg ser fram til å starte i et selskap som preges av et kompetent og anerkjent fagmiljø, gode verdier og som har et stort potensiale. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben med å videreutvikle selskapet sammen med dyktige medarbeidere, sier Trond Winther.

Vi lever i en verden der omstillingen skjer mye raskere enn tidligere.

- Omstilling krever fokus på risikostyring, forteller Trond Winther til enerWE. Vi må forstå hva både teknologiske og organisatoriske endringer betyr for businessen og omgivelsene. Dette gleder jeg meg til å jobbe med.

Trond Winther har lang erfaring fra industrien og har opparbeidet seg betydelig kompetanse innen strategi, ledelse og kommersielle forhold.

- Ja, jeg har primært jobbet i store, tunge selskaper. Jeg ser frem til å ta med meg kunnskapen jeg har fått i de ulike jobbene når jeg nå skal jobbe i et mye mindre selskap. Det motiverer meg å kunne ha større innflytelse på de valgene vi som selskap skal ta på veien videre, avslutter han før han legger fra seg telefonen og går i gang med et nytt strøk med maling på husveggen.