Prislappen på karbonfangst og lagring er høy

Publisert

Mange tenker på det å fjerne karbon fra gass når man prater om karbonfangst og lagring, men karbonfangst og lagring handler om langt mer enn det.

enerWE er tilstede på Arendalsuka når NTNU Energi og SINTEF Energi arrangerer seminar om Norge som Europas grønne batteri. Her slår vi av en prat med Trude Sundset.

- Dersom vi ser på prosessindustrien, så står denne for 25 % av utslippene av CO2 globalt, sier Trude Sundset til enerWE. Cementproduksjon, avfallshåndtering, jern- og stålproduksjon er alle industrier som slipper ut store menger CO", og her i Norge er det dette vi er opptatt av når vi gjør CO2-fangst og lagring.

SINTEF og NTNU har tidligere utarbeidet en rapport som viser til at karbonfangst og lagring kan skape 80.000 fremtidige arbeidsplasser.

- Man kan alltid bekymre seg for at budskapet blir oversolgt, men samtidig er det viktig å tenke stort og tenke langt frem. 

Prislappen på karbonfangst og lagring er svimlende høy, men Trude Sundset forteller at det ikke finnes noe alternativ dersom en skal nå Parisavtalens mål.

Se hele videointervjuet øverst i saken.