Finalistene i PetroChallenge 2014

2.plass i PetroChallenge

Sterk norsk innsats. Laget fra Canada vant, mens jentene fra Orkdal videregående skole oppnådde en fin 2. plass i årets internasjonale finale av PetroChallenge. Laget fra Sør-Trøndelag lå lenge og knivet med kanadierne om førsteplassen, men mot slutten dro kanadierne fra og tok seieren med seg hjem. Canadas lag bestod av Jennifer Weber, Stephen Frisk … Continued

Sterk norsk innsats.

Laget fra Canada vant, mens jentene fra Orkdal videregående skole oppnådde en fin 2. plass i årets internasjonale finale av PetroChallenge.

Laget fra Sør-Trøndelag lå lenge og knivet med kanadierne om førsteplassen, men mot slutten dro kanadierne fra og tok seieren med seg hjem. Canadas lag bestod av Jennifer Weber, Stephen Frisk og Cassidy Adam.

Jentelaget fra Orkdal, bestod av Marte Haugen Klingen, Mari Voll Dombu, Kirsti Blækkan, Gunhild Brønstad. De hadde med seg lærer Kristin Bach Halland som støtte og reisefølge til finalen som ble avholdt på ærverdige Imperial College i London.

Før finalen begynte klokken 09.30 lokal tid uttrykte jentene at de var spente, men at de bare ville «kjøre på». Fem timer senere, klokken 14.30, var det hele avgjort. Jentene kom på en flott 2. plass.

Vi er godt fornøyde og vi gjorde vårt beste, fortalte jentene som kom til den internasjonale finalen etter å ha konkurrert mot 400 norske lag fra hele landet.

PetroChallenge (tidligere OilSim) er et oljesimuleringsspill som går over to dager. Spillet gir et realistisk bilde av prosessen fra leting til funn av olje og gass. Elever fra et fylke eller en region samles til en stor PetroChallenge Gathering. Laget med det beste resultatet på tvers av samlingene får muligheten til å representere Norge i den internasjonale finalen i London på nyåret. Finalen avholdes i løpet av én dag.

I år deltok lag fra Norge, Canada, UK, Danmark, Færøyene, Grønland og Island i finalen.

Kilde: norskoljeoggass.no